۱۲ تیر ۱۳۸۵، ۱۵:۲۷

ابوالفضل ليره در گفتگو با مهر:

موسيقي نقشي كليدي در نقاشي‌هاي من دارد

موسيقي نقشي كليدي در نقاشي‌هاي من دارد

آبستره‌ترين هنر همان موسيقي است. من همواره سعي داشته‌ام ايمانم را با تلفيقي از موسيقي در اثر نقاشي به تصوير بكشم و موسيقي نقشي كليدي در آثار من داشته است.

ابوالفضل ليره، هنرمند نقاش، در گفتگو با خبرنگار "مهر" درباره نمايشگاه اخير خود در گالري سيحون گفت: "در اين نمايشگاه سيزده اثر با سبك آبستره ارائه داده ام. اين نمايشگاه "سرزمين مقدس، روح مقدس" نام دارد و به نوعي ارتباط ميان موسيقي و نقاشي را به تصويرمي كشد."

وي افزود: "من از ديرباز با حيطه موسيقي عجين بوده ام و در نقاشي نيز اين هنر را وارد كرده ام. مي توان گفت درونمايه بيشتر نمايشگاههايي كه در سال هاي گذشته برگزار كرده ام موسيقي هاي مختلف بوده است. در اين نمايشگاه نيز به موسيقي سرخپوستان امريكا پرداخته و سعي كرده ام در جريان خلق آثارم از اين نوع موسيقي الهام بگيرم. البته در يك دوره از نمايشگاهي كه داشتم از موسيقي فيلم "آژانس شيشه اي" در كار بهره گرفتم."

اين نقاش در پاسخ به اين پرسش كه موسيقي و نقاشي چقدر مي توانند در تعامل يكديگر باشند گفت: "تصور مي كنم آبستره ترين هنر همان موسيقي است. به طوري كه من به عنوان يك نقاش سعي مي كنم به باوري در بطن آواها دست يابم. مسلما موسيقي مي تواند تاثيرات بسزايي داشته باشد و اين تاثير بر من هم كم نبوده است. به بيان ساده تر من همواره سعي داشته ام ايمانم را با تلفيقي از موسيقي در اثر نقاشي به تصوير بكشم."

ليره خاطرنشان كرد: "من هميشه فكر مي كنم وقتي اثري را خلق مي كنم آن اثر همان جا تمام نمي شود بلكه زماني به تكامل مي رسد كه مخاطب مقابل آن ايستاده و آن را مورد ارزيابي قرار دهد. در واقع ساختن اثر با ذهنيت مخاطب تكميل مي شود و جلوه مي كند. من در نقاشي اصلا به قصه پردازي معتقد نيستم. اين وظيفه به دوش ادبيات است و رسالت نقاشي چيز ديگري است. نقاش موظف است با هنر حس هاي موجود در اثر را به مخاطب انتقال دهد. در برخي نمايشگاهها مخاطبان با آثارم ارتباط حسي برقرار مي كردند و برخي ديگرخيلي رك مي گفتند كه از ديدن آثارت حالت تهوع به آنها دست داده است. اين براي من باعث خوشحالي بود زيرا توانسته بودم در تحريك احساسات مخاطب و برانگيخته شدن او موفق باشم."

وي كه در نمايشگاههاي گذشته آثار پرفورمنس و كانسپچوال نيز ارائه داده در توضيح بيشتر ورود اين عناصر مدرن به ايران گفت: "اين تصور باطلي است كه فكر مي كنيم با ورود عناصري چون كانسپت ها و ويدئو آرت ها هنرهاي سنتي مان به فراموشي سپرده مي شود. اين عناصر بي آنكه قصد مخدوش كردن هنرهاي سنتي را داشته باشند به مثابه ابزار عمل كرده اند. با اين وجود ما مي توانيم حتي در قالب اين نوع عناصر، هنرهاي سنتي و اقليمي خود را تصوير كنيم. در پرفورمنس هنرمند مي تواند از نور، موسيقي، حجم و تئاتر استفاده كند و اتفاقا محتواي قابل قبولي نيز ارائه دهد."

ليره خاطرنشان كرد: "با اين وجود مي توان گفت ما به لحاظ سواد بصري و تصويري در سطح قابل ملاحظه اي نيستيم و تصوري از عناصر زيبايي شناسي نداريم. اين مسائل باعث مي شود مخاطب عام نيز نتواند در درك اثر هنري موفق باشد. اما واقعيت اين است كه هنر همواره پيشقراول يك جامعه محسوب مي شود و بايد جلوتر از زمان حركت كند."

ابوالفضل ليره كارشناسي ارشد رشته نقاشي دانشگاه آزاد اسلامي است و تاكنون در شش دوره نمايشگاه طراحي هايي كه در گالري برگ برگزار شده، در كنار سايرهنرمندان به ارائه اثر پرداخته است. همچنين در سال هاي 80 تا 83 در دو نمايشگاه گروهي كانسپت شركت داشته است. نمايشگاه "سرزمين مقدس، روح مقدس" ششمين نمايشگاه انفرادي ليره است كه عصر روز شنبه دهم تيرماه در گالري سيحون افتتاح شد و تا چهاردهم اين ماه نيز ادامه خواهد داشت.

کد خبر 347787

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha